torsdag 30 juli 2009

Nu har vi svaret!

Ryanair eller SAS?– MSN jämför flygbolagen här!
SAS och Ryanair är inblandade i ett infekterat pr-bråk om vilket bolag som är punktligast och har de lägsta priserna. Så, vilket ska du välja? Vi ställer deras priser och restider mot varandra - på linjerna till Barcelona, London och Paris.
Att Ryanair är billigast är det väl ingen tvekan om -men det är ingen större skillnad visar det sig särskilt när man tar in andra fakta som tid och bekvämlighet.
Att SAS skulle vara billigare för barnfamiljer var kanske en överaskning!Förklaringen är att SAS ger barn 20 procent rabatt på biljettpriset och att spädbarn kostar 140 kronor tur/retur. Ryanair saknar barnrabatter och spädbarn kostar 220 kronor per resa, alltså 440 kronor totalt.
SAMMANFATTNING
Att Ryanair skulle vara billigast var väntat, men vi är förvånade över att prisskillnaden inte är större. I genomsnitt över samtliga testbokningar vi gjorde, på alla tre sträckor, var Ryanair cirka 665 kronor billigare än SAS per tur/retur-resa.
Eftersom restiderna med SAS konsekvent är kortare än med Ryanair, blir det till slut en personlig värderingsfråga. Vill du betala 665 kronor extra för att flyga från Arlanda till Charles de Gaulle istället för Skavsta till Beauvais och få en snabbare och smidigare resa? Det kan bara du svara på.
Helt klart är att det, som alltid, lönar sig att jämföra biljettpriser innan du bokar resan. Skillnaden mellan lågprisflyg och traditionellt flygbolag kan vara betydligt mindre än du tror.