onsdag 19 juni 2013

Inför XL-klass för feta passagerare!

Samoa Air blev först i världen med att införa tjocktaxa.Nu går flygbolaget ett steg längre. Passagerare som väger mer än 130 kilo kan i fortsättningen välja XL-klass. Här!
Ett Samoanskt flygbolag har blivit världens första att ta betalt per kilo.
Bolaget som trafikerar ett av världens mest överviktiga länder anpassar nu priset efter passageraren.
– Det här är det rättvisaste sättet att flyga, sa flygbolagschefen Chris Langton.
Kilotaxan presenterades ungefär samtidigt som den norska ekonomen Bharat P. Bhatta föreslagit viktpriser för flygpassagerare.
Nu inför Samoa air "betala som du väger"-flyg som kostar mer för överviktiga.
– Det här är det mest rättvisa sättet att flyga, sa flygbolagschefen Chris Langton till ABC Radio.
Samoa rankas ofta som ett av världens mest överviktiga länder och nu kan det bli dyrt för invånarna att flyga mellan nationens öar.
Alla som bokar en biljett med Samoa air måste slå in sin uppskattade vikt samt vikt på bagage. Den sammanlagda vikten ligger till grund för biljettpriset.
– Rent spontant är det det dummaste jag hört, om man nu får säga så. Jag funderar på om de som är underviktiga eller barn får betala halva priset då? sa Monica Andreasson, medlem i Överviktigas riksförbunds styrelse till Aftonbladet när förslaget om tjockskatt på flygresor presenterades.
Nu ger flygbolagschefen svaret:
– En familj med två vuxna och två medelstora barn kan resa betydligt billigare än de gjorde tidigare, säger Chris Langton.
Enligt Forbes.com är Samoa världens sjätte mest överviktiga land med över 80 procent av den vuxna befolkningen som lider av övervikt!

OBS! Det gäller INTE SAS!!

Inga kommentarer: