måndag 4 juni 2007

Nationaldagen den 6 juni !


Nu är det dags igen, alla dessa protester mot firandet av Nationaldagen. En äldre dam uttalade sig i "Ring P1" i morse och undrade var alla pensionärsföreningarna höll hus. Varför de inte organiserade demonstrationer mot nazisterna denna dag tillsamman med vänsteraktivisterna?
Sen förstod jag vad det var som drev henne när hon plötsligt började dra paraller till FNL-rörelsen på 60-talet och hur underbart det var när "alla" var ute och demonstrerade mot USA!
Är det så här man ska fira Nationaldagen? Gå ut och demonstrera mot varandra? Det finns ju andra sk helger för det, 1 maj tex.
FÖRBJUD demonstrationer överhuvudtaget den 6 juni! Gå ut och dansa på gatorna i stället! Gör som Thailändarna spruta vatten på varandra eller kasta åtminstone blommor eller konfetti!
Tänk att det nu finns en helg där alla kan samlas kring ett gemensamt tema - Sverige - och att vi bor i ett sånt fint land utan krig och svält! Det är ingens och allas dag gemensamt- ingen äger dagen utan den tillhör alla som bor och lever här och de som är här tillfälligt på besök får också vara med och fira. Låt nu inte dessa fanatiker på höger och vänsterkanten förstöra denna dag som till råga på allt ska bjuda på vackert och varmt väder i år!

Inga kommentarer: