tisdag 3 juli 2007

Hamas Musse Pigg blev martyr i sista avsnittet!

Den Musse Pigg-liknande figur som i Hamas tv-kanal uppmanat palestinska barn att erövra Israel har mött sitt öde enligt DN idag!
I den sista episoden av barnprogrammet på al-Aqsa-kanalen i helgen försökte en "israelisk agent" köpa mark av Musse-kopian Farfur.Musen kallade då, med sin pipiga stämma, agenten för "terrorist" — och blev ihjälslagen.- Farfur blev martyr när han försvarade sitt land, förklarade programledaren Sara för tv-publiken. Han dödades av "barnamördare".

Men liksom en annan bloggare skrev så undrar jag om de palestinska barnen verkligen haft något utbyte av programmen eftersom bara av den lilla snutt som visas på Youtube så verkar programmet vara helt intelligensbefriat. Den lilla flickans kommentarer och de andra rösterna från andra barn verkar inte heller autenta. De kanske är inklippta i efterhand?

Så det hela kanske är ett spel för gallerierna och vi har kanske hetsat upp oss över en propaganda film som gjorts just för att reta upp oss här i väst eller är det någon som verkligen har varit på plats och sett programmen på TV tillsammans med palestinska barn och sett och hört deras reaktioner?

Det är tragiskt om man utnyttjar barn i propaganda syfte och skrämmer upp dem istället för att låta dem vara barn och låta dem titta på små söta "Teletubbies" istället.
Men även de har en fått en våldsam variant som detta exempel från en vägg i Jerusalem visar!
Foto: eget!



Inga kommentarer: