torsdag 26 mars 2009

Vad är det med den vita vanen?

Personal på Mörtviksskolan i Skogås söder om Stockholm slog på tisdagen larm om att en man i en vit skåpbil försökt locka till sig skolbarn med godis.
Nu verkar det som om flera personer sett en vit skåpbil i området. En bil kontrollerades av polisen, men visade sig tillhöra en annan person. Polisen har fått in ett svagt signalement på mannen, som enligt pojkarna ska vara i 30- till 50-årsåldern.
I Blekinge blev en 11-årig pojketillfrågad av en man i en svart skåpbil om han ville följa med honom i bilen.Händelsen orsakade stor oro och en rad säkerhetsåtgärder och kontroller på kommunens skolor och förskolor under gårdagen.
Nu verkar det ha det hänt igen ... men finns det verkligen en vit van eller en svart skåpbil???
Är det någon mer än jag som kommer ihåg de rykten som spreds sig som en löpeld på 50-60-talet om den vita slavhandeln?
Några mystiska personer skulle ha försökt locka med sig unga flickor, kidnappa dem och sedan föra ut dem ur landet och sälja dem till någon shejk i Saudiarabien ...... De skulle speciellt ha riktat in sig på operan, smugglat i någon slags sömnmedel i flickornas drinkar i pausen och sedan när flickorna kännt sig illamående och lämnat sina platser för att gå på toaletten hade de slagit till och fört bort de yra flickorna som aldrig hördes av mera ....
Alla visste om någon som hade en bekant som hade en bekant som hade hört talas om någon som varit med om något liknande .... och skräcken spred sig !

1 kommentar:

Anonym sa...

Och om man är mamma till barn på berörd skola så tar man en utskriven varning från rektorn på allvar istället för att fnysa bort det som ett råttan-i-pizzan-rykte och det har du säkert full förståelse för.