måndag 27 augusti 2007

Helle Klein vill återigen tala med Hamas !

Nu uppmuntrar hon på AB:s ledarsida Mona Sahlin till detsamma eftersom hon tänker åka till Israel/Palestina som första utlandsresa nu i höst. Redan nästa helg bär det visst av till Jerusalem och Ramallah.
Faktum är att opinionen inom hela svenska folket svängt på senare år till förmån för palestiniernas rätt till en livskraftig och självständig stat. Det visar undersökningar som professorn i statsvetenskap Ulf Bjereld gjort vid Göteborgs universitet. Till och med inom det annars så Israelvänliga folkpartiet har Palestinavännerna blivit fler(!!!)
påstår Helle Klein.
Och fortsätter
Inom kyrkorna pågår sedan länge ett fantastiskt arbete, där kontakter odlas med både israeliska och palestinska fredsaktivister. Det ekumeniska följeslagarprogrammet som stöttas av kyrkornas världsråd är något av det bästa jag sett i praktisk utrikespolitik och solidaritetsarbete.
Och så vidare …
Alltför länge har man ägnat sig åt att stötta Fatah-partiet på den palestinska sidan och arbetarpartiet på den israeliska men inte sett hur båda partierna stagnerat och korrumperats.
Och vilka säger hon har lösningen ;
Det gäller nu att satsa på en ny reformvänlig och demokratiskt sinnad generation politiker på båda sidorna. Mona Sahlin bör därför passa på att lära känna de moderata krafterna inom Hamas också. De behöver allt stöd de kan få om de inte ska ge upp hoppet om att den demokratiska vägen är en möjlig väg att gå.
Vilka är dessa moderata krafter inom Hamas? De har man inte sett röken av i Gaza utan bara mer och mer dödande mellan de olika palestinska grupperna .
Och till slut . VAR är Helles – prästens – stöd till de utsatta kristna palestinerna i Gaza och i Betlehem? I Irak? Än har vi inte sett några tecken till medlidande med dem och deras situation ?

Inga kommentarer: