torsdag 26 juni 2008

Japaner de bästa turisterna

Japaner har utsetts till de turister som beter sig bäst i en undersökning av en resesajt.
Sajten Expedia har låtit 4.000 hotellanställda få sätta betyg på turister utifrån bedömningar ar hur de uppför sig, hur generösa de är, hur de klär sig och hur nyfikna de är på lokala traditioner. Högst betyg fick japaner, som beskrivs som diskreta, artiga och hyfsat generösa i egenskap av turister.
På en delad andraplats i undersökningen kom britter och tyskar, som beskrivs som ordningsamma. Längre ner på listan kommer amerikaner, som beskylls för att vara högljudda och stökiga, men beröms för att vara generösa och nyfikna.
Hotellpersonalen som svarade på frågorna kom från Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien, Kanada och USA, skriver Expressen.Vad hotellpersonalen tycker om svenska turister framkom inte i undersökningen.
NÅGRA KATEGORIER
Mest ordningssamma: Tyskar före Japaner och Britter
Mest kulturellt nyfikna: Amerikaner
Bäst klädda: Italienare och Fransmän
Sämst klädda: Amerikaner
Mest generösa: Amerikaner
Klagar mest: Amerikaner, Kanadensare och Ryssar

Vad de tydligen inte lagt märke till är hur japaner i grupp! De är rena fasan vid frukostbuféerna - de rusar ner tidigt på morgonen, trängs tom i hissen och sen länsar ALLT på röda sekunder särskilt om det finns t ex exotiska frukter eller något annat gott. Personalen hinner knappt fylla på faten så det blir något över till resten av gästerna. De liknar pensionärerna på finlandsbåtarna ...



Inga kommentarer: